youtube linkedin twitter linkedin
 
 

Barry van der Graaf

barry@lincubator.nl

Ik ben Barry van der Graaf, 35 jaar, getrouwd, heb een dochtertje en op 12 september is onze tweede kleine uitgerekend. Mijn grootste hobby is scouting. Elke zaterdag ben ik als teamleider bezig om een uitdagend programma te maken en te leiden voor een groep van 30 jongens tussen de zeven en tien jaar oud.

Omdat het bouwen al met de paplepel is ingegoten – ik kom uit een aannemersfamilie-, lag een studie bouwkunde voor de hand. Uiteindelijk heb ik deze studie op de TU Delft gevolgd, met als afstudeerrichting Bouwtechnologie. Hierbij ben ik bij mijn afstuderen met woningbouw in aanraking gekomen en dat is, op een kleine uitstap na, altijd mijn werk geweest.

Mijn afstudeeronderwerp was Mass Customization by Industralization. Ofwel, hoe zet je juist industrialisatie in om flexibel te bouwen. Daarna heb ik vier jaar op een architectenbureau gewerkt in de uitwerking van woningbouw. Toen ERA mij een nieuwe uitdaging bood – een kerk ombouwen naar een gezondheidscentrum – was de overstap echter snel gemaakt. En dus ben ik sinds 2006 als projectorganisator bij ERA actief.

Lincubator zie ik als een geweldige volgende uitdaging en geeft mij herinneringen aan mijn afstuderen. Ik ben ervan overtuigd dat het anders kan (en moet). Lincubator is voor mij een kans die ik niet kan laten lopen. En alleen al het enthousiasme en de energie die ik bij de selectie heb gekregen bewijzen dat ik juist heb gekozen.

Mijn kracht ligt in analyseren en zaken in het juiste perspectief plaatsen. In een groep die bol staat van enthousiasme en ideeën kan ik goed voor balans zorgen.