youtube linkedin twitter linkedin
 
 

Bauke Geuzebroek

bauke@lincubator.nl

Ik ben Bauke Geuzebroek, projectontwikkelaar bij Dura Vermeer. Inmiddels ben ik al zo’n vier jaar in dienst van Dura Vermeer, daarvóór heb ik een tijdje bij een andere ontwikkelaar gewerkt. Mijn achtergrond is zowel bouwkundig als bedrijfskundig. Dit heb ik mooi weten te combineren in mijn studies – waar ik een hele rij van heb. Ik ben begonnen op de MTS en geëindigd op de universiteit. Van praktisch bouwkundig naar bedrijfskundig. Op de universiteit heb ik innovatiemanagement gestudeerd. Dat is ook een van de redenen waarom ik me heb ingeschreven voor Lincubator. Bloed kruipt waar het niet gaan kan. Tijdens deze studie heb ik niet alleen geleerd hoe je analyseert, maar ook hoe je als bedrijf nou moeten schakelen op de omgeving waar je in zit. Daar moet ik toch eens wat mee.

Ik heb me ingeschreven voor Lincubator omdat ik vind dat we het anders moeten doen. Wat als de markt waar we nu in leven de realiteit is én blijft? Dat suggereert dat er veel minder capaciteit nodig is. Het moet veranderen. Hoe kunnen we het anders doen? Hoe ga je als bedrijf om met de veranderende wereld waar we in leven? Dat vind ik een hele interessante vraag. De sector staat te schudden op zijn grondvesten en zoekt een nieuw systeem. En daar werk ik graag aan mee.

Allereerst moet de vraagstelling vastgesteld worden: wat is de vraag die we gaan beantwoorden? Op de selectiedagen hebben we elkaar kort leren kunnen en nu is er contact via e-mail. Binnenkort hebben we onze eerste afspraak. Hier zullen we het samen hebben over de vraag, maar ook over praktische zaken, zoals bijvoorbeeld waar kantoor te houden.

Wat ik vooral hoop te bereiken, is het creëren van draagvlak. Uiteraard hoop ik dat we komen met oplossingen, maar het besef in de sector dat het anders moet, is nog niet bij iedereen geland. Want hoe het nu is, is het niet houdbaar. De founding parents zien de noodzaak om te veranderen wel. En zij doen er wat mee. Dat getuigt van lef. Voor ons als Lincubatorgroep is het tijd om aan de slag te gaan. Tijd om de mindset te veranderen in ons land!