youtube linkedin twitter linkedin
 
 

Jürgen Klaassen

jurgen@lincubator.nl

Mijn naam is Jürgen Klaassen, 41 jaar en heb twee prachtige dochters. Ik heb planologie gestudeerd aan de UVA en de Hogeschool van Utrecht. Tevens ben ik gediplomeerd elektricien op mbo- en lbo-niveau. Ik ben dus een doorzetter. En een enorme pionier gezien mijn ervaring bij het opzetten van een woningcorporatie en een nieuwbouwproject van 300 woningen voor MSunduzi Housing Association in Pietermaritzburg, Zuid-Afrika. Niet voor de hand liggende opdrachten liggen mij goed. Ik ben handiger in het van ‘niets iets maken’, dan van iets iets beters.

Ik zeg: de buurman is maar één keer te koop. Zo zie ik deze kans. Dat je een bijdrage mag leveren aan de voorbereiding op een historische gezien totaal andere tijd. Niet een van groei, maar van stabiliteit, van de krimp beperken. Dat iedereen het water nader aan de lippen staat voor innovatie, meer dan een opstelsom der delen (metafoor: denk aan de afsluitdijk), betekent dat er ook echt draagvlak is om het roer drastisch om te gooien. Dat gaf uiteindelijk de doorslag. Briljante ideeën vinden en bedenken is vaak makkelijker dan ervoor te zorgen dat er ook wat meer gebeurt: haalt het de ‘overkant’.

Ik ben (een van de) creatieve geesten. Heb een groot netwerk en onderhoud dat heel goed en breid dat heel graag uit. Daar krijg ik energie van. Via mijn netwerk ‘slijp ik mijn geest’. Ik heb een brede ervaring variërend van consultancy, overheid, woningcorporaties en zorginstellingen. ‘Open source’ en ‘diversiteit’ zijn mijn motto’s. Daar zal ik iedereen ‘hinderlijk mee blijven volgen’. Het is immers 2012. Een ultradiverse samenleving. En als we zo doorgaan, niet alleen een vergrijzende maar ook ‘krimpende’ samenleving. Dat is een nieuwe realiteit. Hoe breng je de acute problematiek en toekomstige ‘bedreigingen’ bij elkaar en bedenk je daarop ‘baanbrekende’ antwoord(en).